Tuesday, September 17, 2013

OOTD:tak pernah2 kot...

Hai guys..okey..aku jarang nak tunjuk ape yg aku selalu pakai..sbb aku ni kan malas nak type panjnag2 lebar kt blog ni..kecuali pasal yg tersayang..aku akan rajen..hehehe..tapi aku rase mcm dah lame je aku tak update blog ni..so aku nak update sketla pasal pemakaian aku ke tempat kerja..nak ckp aku pandai dress up ni..aku jenis pakai yg simple aje..malas nak pakai complicated2 sgt tau..hahaha..

alamak..blur sket la gamba ni..tp yg ni agak ayu2 sket..maklumlah pakai skirt gi tmp keje..ouchh!!

Blouse: Tesco Ampang(RM50)
Skirt:Kenanga Wholesale(RM35)
Shawl:Selendang Jalan Tar(RM10)

  
Selamat Hari Malaysia semua..Janganlah minyak naik lagi..kah3..mulutku..
Top:Tshirt Army Stripes with Grey Long Singlet
Bottom:Jeans
Shawl:Scarf Beats top-Jalan Tar(RM10)

Ok then..sampai disini dulu..lain kali i review lg yer..muahzz sayang anda semua ketat2!!

Monday, August 19, 2013

Hari Raya 2013...

Hai sayang2..selamat hari raya aku ucapkan..cewah..byknye sayang kan kan..Raye tahun ni aku rase mcm kurang sgt org beraya bersame2 terutamanya ahli keluarge sendiri..sebab family kakak aku kt London..tapi bulan ni diorg balik u ollss..mmg rindu kt budak kecik comel bam2 amirah..n budak ensem amirul..dah pandai speaking london's!!siap ade slank2 blah sane..adehhh..hahaha..cik adik pun kalah kt sini..
Inilah gambar budak due org yg cik adik sayang sgt2 beraya kt london tahun ni..
Pagi2 Raye diorg da call nak ucapkan selamat hari raye..memule akak aku berborak ngan mama aku..kemudian aku nak ckp ngan akak aku..

Kak Linda: Assalamualaikum dik..(name panggilan aku adik kt umah)
me:waalaikumusalam kak linda..indu nye kat ko..selamat hari raya..
Kak Linda: Selamat hari raye..byk tak buat kueh raye tahun ni?
me:satu jenis jek..sebab mama g uli 2 kilo tepung..hahaha..
Kak Linda:kah3..baju raye kaler ape tahun ni?
me:Kaler kuning + biru...cun gile aku..
Kak Linda:wahh kirenye samela kaler baju ngan amirah kan kan..
me:Ha ah..Kak Linda..(dah mula rase sebak)
Kak Linda:yer..(die pun mcm nak nanges da)..
me:Aku Nak mintak maaf eh kalo aku ade wat salah kat ko selama ni..(dah start berlinang airmata)
Kak Linda:aku pun same dik..takmo nanges2 eh..nanti aku balik eh..
me:okey..indu kt korg..nanti kerem salam ngan abg yon n amirul eh..
Kak Linda:okey...Love u dik..
~Uwa....dah tak terkata ape2..sebab aku pk..kalo kakak aku takde..itu ajela kakak sorg yg aku ade..takde sesiapa bole menggantikan die walaupun kitorg selalu bergadoh..biaselah adik beradik..kalo adik beradik tak pernah bergadoh..tu namenye orang asingla tu..kui3..

Aku tak byk sgt gambar raye..tapi bolehla...hehehe..



Thursday, May 2, 2013

Pertemuan terindah..28 April 2013

Hai semua...ehh setiap kali bukak blog mesti hai dulu yer?? takde 'Assalamualaikum' eh...hehehe..maaf guys..saje nak berkongsi cerite semase dating hari ahad aritu..Sebelum ambik die kt lrt..bersiap2 cntek dulu..hehehe...
Kali ni kitorg ke Kenanga Wholesale..alaahhh yg tempat baru tu..tp guys..kt situ mmg cantek2 n murah2..tapi aku beli 1 baju ajela..sebab duit kene budjet sbb bulan may ni gaji kuar lambat...grrr!!! ade ke kluar 7 aribulan..haiishhh!!...mentang2 dpt bonus bulan ni..trus lambat plak kuar gajinye..tak kesahla semua tu..janji dah jumpe kekasih pengarang jantung hati..ini blom kawen..kang da kawen,ade anak..bertukar pengarang jantung hati aku..die pengarang hempedu aje..hehehhe..jangan marah yer syg..bby bergurau aje..So kt kenanga tu kami makan nasi hot plate..kitorg order mushroom rice..skali yg dtg tu nasi masak ayam kicap..pelik bebenor..tp sedap gakla..kenyang jugakla..hehehe..






Selepas beberapa jam di Kenangan Wholesale..kami bercadang nak gi tgk wayang cerite langgar..skali kt pavilion bole takde..haiishh kokak bebenor pavilion ni..darle bayar parking mahal..nak taknak..kitorg da sampai..bercadang nak tgk ironman..skali dr pukul 2-5ptg fully booking..okey fine2! last2 tgk cite ape tau....MENCARI CINTA....er....what the $%&&*&&^..ape cite ni byk bukak2 ni..tak suke2!!..pelakonnye Rusdi Ramli dengan Nora Danish..Rusdi Ramli hampir setiap minit aku tgk die bukak baju..hello!!i know bdn awak bukan aurat..but berpada2la kot..pengarah die ni pun..haishhh!rosak btolla!!Nora Danish plak katanye camera trick..i dont know about trick or film apebendela..but cannot wear properly ke?n takde rase segan ke kalo anak awak tgk mama die mcm tu..i mmg suke nora danish because she is cute but sometimes die memilih bj utk dipakai langsung tak sesuai..so sorry nora..Cerite tu dalam 5 bintang aku just bagi 1 bintang aje..sebab cerite tu aku bole bace awal cerit tu mcmmana walaupun aku tak penah tgk gazet die..hahaha..langsung takde thrill..So dah pukul 6.30pm..times to going back n hantar die ke lrt utk ke puduraye..muah!!bby harap we can see later yer..miss u so much darling..

Tuesday, March 12, 2013

Hai guys..Wau lame tak tulis blog ni..okey this time nak cerite pasal kami selepas 3bulan tak jumpe..eh silap..3 bulan setengah okey..hahahha..Firstly mcm biase..amek die kat LRT pandan Indah..but why after 3months nampak mcm die makin ensem...ececeh..kalo die bace confirm2 kembang..hahahaha..seriously..mcm lain sketla muke die..pakai jamu mak dara ke ape?hahaha..but anyway i like..maybe sebab die tak pernah jumpe aku pakai kemeja..this is his first time..but i really like to see...Kitorg jumpe n jenjalan kt Times Square..awal2 die dah bg hadiah harijadi aku yg bulan february lepas..thanks sayang..ini hadiah siap dlm beg kertas n kotak lagi..so sweet sayang..
Berjalan2..i love his kemeja..


 
 Inilah hadiah yg die kasi..beg tu..cantek sgt..die kata adik die yg pilihkan..so thanks to both of you..

Aku pun ade gak bg die oleh2 dr Manchester United..of course aku kan peminat sane..aku bag beg Manchester,biskut Mark n spencer..murahh koo kt sane..hahahaha..dengan bola besbol..bf aku pemain besbol Poli die okey..bangga aku..hahahha..tak pernah tgk die main..but suatu hari nanti aku akan tgk jugak..Jenjalan kat times square berdue2an dengan die mmg nampak sweet jek..siap pakai baju kaler biru sesame..jgn jeles nokk!!Kali ni die amek bas pukul 9mlm..takot terlepas lagi..kikikiki....but suke sgt dpt jumpe die..