Sunday, December 23, 2012

Berbaju Kurung~

Aku sbnrnye kurang memakai baju kurung ke kenduri kawen..Aku suke pakai baju kebaya atau baju kurung moden..bagi aku baju kurung ni mcm boring sket la sebab takde bentuk bdn..hehehehe..but semalam aku gi kenduri kawen jiran aku dengan memakai baju kurung..sbnrnye sebab aku malaslah nak bercantek2..cewahh ayat aku kan..hahaha..aku sgt malas..lgpun diorg buat dkt depan umah je..lain keadaan buat kt dpn umah dengan dewan..kalo kt dewan lebeh selesa utk kite memakai baju lace atau kebaya ke kan..nak cantek2 pun okey jugak..tp kalo yg buat depan umah ni..paham2 ajela keadaannye..dengan panasnye tak terkata..lepastu dengan sepahnye..ok2 dont blame me to say like that..selalunye kenduri kawen yg buat dekat depan umah tak penah aku jumpe yg bersih atas meja die walaupun diorg buat secare katering..bukan nak mengutuk tp kebenaran..bukan nak ckp aku merendahkan..but aku ckp selalunye mmg ade sepah2 ni..jarang sgt yg aku jumpe org wat kenduri,keadaan meja akan sentiase bersih,air utk basuh tgn ade n complete..tempat duduk ade n cukup utk semua tetamu..pinggan yg diorg gunakan tak basah atau melekit..gelas yg tetamu minum tak berminyak..jarang kite jumpe..kecuali kenduri kt dewan..so kalo gi kenduri depan2 umah ni better pakai baju kurung biase je yg selesa trutamanye fabrik cotton..jgnla ekau pi kenduri pakai baju lace bagai..tetibe baju kene lauk..marah senah oii...hahaha..so tips sketla ye aku berikan..
So take a look of my outfit..

hanye baju kurung cotton n tudung bawal..ayuler konon2 tu..menyampeh!
me n my mom...ade serupe tak?mata ade same tak?hehehe

 


1 comment: